Izraelski startup Remilk Ltd. już wkrótce zacznie produkcję sztucznego mleka opartego na fermentacji mikrobiologicznej. W jaki sposób? Tworzy białka „mleka”, suszy je i zamienia...
Oddychamy powietrzem zanieczyszczonym mikrocząstkami tworzyw sztucznych. Pijemy je i wcieramy w skórę, bo są też obecne w wodzie. Co druga wyrzucona tacka, torebka, antykowidowa...
Nowa ustawa jest bardzo obszerna, więc nie sposób opisać wszystkich rozwiązań w jednym – nawet długim – artykule. Ponieważ jest to temat niezwykle ważny,...
W bardzo złej sytuacji znajduje się gastronomia, na którą – według danych Związku Przedsiębiorców i Pracodawców (ZPP) – składa się ponad 76 tysięcy lokali...
Gdy ponad 65 procent ankietowanych przez Polski Instytut Ekonomiczny przedsiębiorców zgadza się ze stwierdzeniem, że „pandemia COVID-19 trwale zmieni funkcjonowanie firm" ma na myśli...
Jakie przesłanki stały za przygotowaniem strategii? Jak wyglądały prace nad nią?
W 2016 r. najistotniejszym dla spółki wyzwaniem była kompleksowa zmiana dotychczasowego podejścia do...
W analizach rządowych ośrodków analitycznych możemy przeczytać o zjawisku zbyt wysokiego opodatkowania pracy osób o najniższych dochodach. Dostrzeżenie przez rząd zbyt wysokiego opodatkowania powinno...
– Nie ma szans na zapewnienie szerokim grupom Polaków taniego i godnego mieszkania, a to w życiu każdego człowieka jedna z potrzeb absolutnie podstawowych,...
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Polityka prywatnościZgoda